Med funktionen Kundgrupper som ingår i Quickbutik Pro kan du enkelt sälja produkter exklusivt till vissa kundgrupper. När en kund som tillhör en viss kundgrupp loggar in i butiken, kan ett annorlunda sortiment visas. Perfekt för dig med återförsäljare, B2B-kunder eller för dig som driver kundklubb.

Så här gör du:

1. Skapa produkten som vanligt med tillhörande information mm. och ställ in produkten till att vara osynlig/dold i butiken.
  2. Gå till Inställningar > Kundgrupper.
  3. I översikten hittar du tre knappar vid varje kundgrupp. Klicka på Synliga produkter specifikt för gruppen.
    Har du inte skapat en kundgrupp än, så behöver du göra detta först.
  4. Du kommer nu till en översikt över produkter synliga för valda kundgruppen, likt nedan:
    06541ac1f20f1a43296234ac6630187f
  5. Välj en produkt i väljaren och klicka på knappen Visa för kundgrupp.
    Viktigt: Produkten måste vara osynlig i butiken för att kunna väljas (läs punkt 1).
  6. Produkten är nu endast synlig för den kundgruppen och dold för alla andra.