Med funktionen Kundgrupper kan du enkelt sälja produkter exklusivt till vissa kundgrupper. När en kund som tillhör en viss kundgrupp loggar in i butiken med sitt inloggningskonto, kan ett annorlunda sortiment visas. Perfekt för dig med återförsäljare, B2B-kunder eller för dig som driver kundklubb. För att skapa en produkt specifikt för en kundgrupp behöver du aktivera funktionen och skapa din kundgrupp.

Så här gör du:

1. Skapa en produkt specifikt för en kundgrupp under Produkter i kontrollpanelen. Klicka på switch-knappen så att den blir grå/vit för att dölja produkten.
  2. Navigera till Inställningar > Kundgrupper.
  3. I översikten hittar du sex ikoner vid varje kundgrupp. Klicka på Synliga produkter specifikt för gruppen.
    Har du inte skapat en kundgrupp än, så behöver du göra detta först.
  4. Du kommer nu till en översikt av produkter synliga för den valda kundgruppen. Välj en produkt i väljaren och klicka på Visa för kundgrupp.
    Observera att produkten måste vara dold i butiken för att kunna väljas.
    06541ac1f20f1a43296234ac6630187f
  5. Klar. Produkten är nu endast synlig för den kundgruppen och dold för alla andra.