Ja, med funktionen Digital leverans kan ni sälja digitala produkter, som t.ex. bilder, Zip eller PDF filer, i er webbutik. När en kund köper en produkt med digital leverans får kunden automatiskt ett e-postmeddelande med en länk för att kunna ladda ner produkten. Notera att filen max får vara 8 mb stor.

Digital leverans ingår i alla prisplaner – Startup (max 100 digitala leveransfiler uppladdade i butiken), Standard (obegränsat) och Pro (obegränsat).

Du aktiverar funktionen under Inställningar > Digital leverans för att sedan kunna koppla digitala leveranser för specifika produkter.

Så här skapar du en digital produkt:

1. Skapa först din produkt som en vanlig produkt under Produkter i er kontrollpanel med din produkts titel, pris, beskrivning och bilder.
  2. Navigera till Inställningar > Digital leverans och klicka på + Skapa ny digital leverans.
  3. I första fältet Vid köp av väljer du produkten som du skapade i steg 1 ovan.
    Om produkten har varianter kommer du kunna välja den specifika varianten under Välj produktval för att kunna koppla en digital produkt till just den varianten.
  4. Ladda upp filen, den digitala produkten som kunden skall kunna ladda ner, under Leverera genom att klicka på Välj leveransfil.
  5. Under (Valfritt) Instruktioner / Meddelande har du möjligheten att lägga till ett meddelande specifikt för den här produkten, som infogas i e-postmeddelandet som skickas när kunden köper produkten. (Läs mer längre ned under Inställningar för Digital leverans om ni önskar redigera hela e-postmeddelandet.)
  6. Under Antal hämtningar anger ni hur många gånger kunden skall kunna ladda ner filen, t.ex. om ni önskar att filen endast skall kunna laddas ner 1 gång per kund.
  7. Spara och klart!

Inställningar för Digital leverans

Under inställningarna för Digital leverans har du möjligheten att redigera hela e-postmeddelandet som skickas när en kund köper en digital produkt. För att komma till inställningarna klickar du på ikonen som ser ut som ett kugghjul under Inställningar > Digital leverans.
digital-leverans-inställningar