Med funktionen Digital leverans kan du sälja digitala produkter t.ex. bilder, Zip, PDF eller TXT filer. Filerna kan max vara 8 MB. Med prisplan Startup kan du ha max 100 digitala leveransfiler uppladdade i butiken. I prisplan Standard och Pro kan du ha obegränsat med leveransfiler.

När en kund köper en digital produkt får kunden automatiskt två e-postmeddelanden. Ett leveransmeddelande med en länk för att kunna ladda ner produkten och en beställningsbekräftelse.

Så här skapar du en digital produkt:

1. Skapa först din produkt som en vanlig produkt under Produkter i din kontrollpanel.
  2. Navigera till Inställningar och lokalisera Digital leverans.
  3. Aktivera funktionen via switch-knappen och klicka på Öppna.
  4. Klicka på + Skapa ny digital leverans.
  5. I fältet Vid köp av väljer du produkten som du skapade i steg 1 ovan.
    Har produkten val&varianter behöver du välja den specifika varianten i fältet Välj produktvariant som kommer till. Du kopplar då en digital produkt till just den varianten.
  6. Klicka på Välj leveransfil och ladda upp den digitala produkten som kunden ska ladda ner.
  7. Under Instruktioner / Meddelande kan du lägga till ett meddelande specifikt för den här produkten, som infogas i e-postmeddelandet som skickas när kunden köper produkten.
  8. Under Antal hämtningar anger du hur många gånger kunden skall kunna ladda ner filen, t.ex. om du önskar att filen endast skall kunna laddas ner 1 gång per kund.
  9. Klicka på Spara ändringar.

Så här redigerar du e-postmeddelandet för leverans:

1. Navigera till Inställningar > Digital leverans och klicka på Öppna.
  2. Klicka på ikonen för Inställningar(kugghjul).
    digital-leverans-inställningar
  3. Här kan du redigera rubrik och hela e-postmeddelandet som skickas när en kund köper en digital produkt. Det är taggen {{delivery_message}} som gör att ditt meddelande från punkt 7 ovan kommer med i beställningsbekräftelsen.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Bra att veta:

Det är även möjligt att lägga till dina digitala produkter i Produktpaket. Vid köp av paketet levereras då den digitala produkten via ett leveransmeddelande precis som beskrivet ovan.

Observera dock att det inte är möjligt att lägga till digitala produkter med varianter i produktpaketet.