Ja, med funktionen Digital leverans kan ni sälja digitala produkter, som t.ex. bilder eller PDF filer, i er webbutik. När en kund köper en produkt med digital leverans får kunden automatiskt ett e-postmeddelande med en länk för att kunna ladda ner produkten.

Digital leverans ingår i alla prisplaner – Startup (max 100 digitala leveransfiler), Standard (obegränsat) och Pro (obegränsat).

Ni aktiverar funktionen under Inställningar > Digital leverans för att sedan kunna koppla digitala leveranser för specifika produkter.

Följ stegen nedan för att skapa en “digital produkt”:

1. Skapa först er produkt som en vanlig produkt under Produkter i er kontrollpanel med er produkt titel, pris, produktbeskrivning och produktbilder.
2. Navigera till Inställningar > Digital leverans och klicka på + Skapa ny digital leverans.
3. Under Vid köp av kan ni sedan välja produkten som ni skapade i steg 1 ovan.
Om produkten har varianter kommer ni sedan kunna välja den specifika varianten under Välj produktval för att kunna koppla en digital produkt till just den varianten.
4. Ladda sedan upp er fil, den digitala produkten som kunden skall kunna ladda ner, under Leverera genom att klicka på Välj leveransfil.
5. Under (Valfritt) Instruktioner / Meddelande har ni möjligheten att lägga till ett meddelande specifikt för den här produkten, som infogas i e-postmeddelandet som skickas när kunden köper produkten. (Läs mer under Inställningar för Digital leverans om ni önskar redigera hela e-postmeddelandet.)
6. Under Antal hämtningar anger ni hur många gånger kunden skall kunna ladda ner filen, t.ex. om ni önskar att filen endast skall kunna laddas ner 1 gång per kund.
7. Spara och klart!

Inställningar för Digital leverans

Under inställningarna för Digital leverans har ni möjligheten att redigera hela e-postmeddelandet som skickas när en kund köper en digital produkt. För att komma till inställningarna klickar ni på ikonen som ser ut som ett kugghjul under Inställningar > Digital leverans.