För att använda din egen domän till butiken, behöver du göra några få inställningar hos din domänleverantör som får domänen till att peka mot våra servrar. Din domänleverantör är där du har köpt domänen som t.ex FSdata, Binero, One, Loopia m.m.

Så här pekar du domänen till Quickbutik:

1. Logga in till ditt kontrollpanel hos din domänleverantör.
  2. Navigera till sektionen ”DNS”/DNS-inställningar eller liknande.
  3. Ställ in @ av typen A-record till följande IP-adress: 52.19.233.63
    Ställ även in www av typen A-record till samma IP-adress.
  4. Spara och klart!

Det tar nu upp till några timmar innan ändringarna helt har verkställts. Skulle det vara så att du fastnade vid punkt 3 rekommenderas det att du söker efter hjälp i domänleverantörens hjälpcenter eller tar kontakt med deras support för hjälp med detta.

När du är klar med pekningen, har du nu ett sista steg kvar för att koppla din webbutik till domänen.

1. Logga in till ditt kontrollpanel hos Quickbutik.
  2. Navigera till Inställningar. Aktivera Egen domän.
  3. Ange din domän, på det sättet som du önskar det (t.ex minbutik.se eller www.minbutik.se).
  4. Spara och klart!

Din webbutik har nu en ny butiksadress!