SSL-certifikat (https) ingår i Quickbutik och aktiveras automatiskt. Använder du en .quickbutik.com domän så har du SSL från start. Använder du en egen domän så kommer SSL aktiveras i samband med att pekningen sker korrekt mot oss.

Varför visas min butik som osäker?

Om du har fått upp en varning om att din sida inte anses som säker så kan det vara att du behöver säkerställa att pekningen från domänleverantören är rätt. Du kan läsa hur du pekar din domän här. Har du precis gjort pekningen så kan det ta upp till några timmar innan ändringarna helt har verkställts.

Vad är ett SSL säkerhetscertifikat?

SSL är ett säkerhetscertifikat som krypterar informationen mellan din butik och kunden så att anslutningen ska bli säkrare. Många känner nog igen SSL på det tillägg det har på adressen, då man får ett https istället för enbart http. Genom ett SSL certifikat så kommer din butik upplevas som säkrare, vilket kunder uppskattar och kan göra att de känner sig mer benägna att handla i din butik.