Quickbutik är anpassat till både business to consumer (B2C) och business to business (B2B) försäljning. Funktionerna Inloggningskonto och Kundgrupper ger dig möjligheten att anpassa din butik utifrån dina verksamhets behov. T.ex. om du vill vända dig till privatpersoner, återförsäljare eller båda. Genom att kombinera dessa två funktioner kan du t.ex:

• Lägga till produkter specifikt för kundgrupp
  • Sätta en generell prisreduktion för inloggade kunder
  • Ange specifika produktpriser för inloggade kunder
  • Skapa specifika rabatter, fraktsätt och betalsätt endast för inloggade kunder

Lägga till produkter specifikt för kundgrupp

Med funktionen Kundgrupper kan du visa upp specifika produkter för endast inloggade kunder. Detta kan användas om du t.ex. vill visa upp ett annorlunda sortiment för en specifik kund. Perfekt för dig med återförsäljare, B2B-kunder eller för dig som driver kundklubb. Här kan du se hur du lägger till en produkt specifikt för en kundgrupp.

Anpassa priser för en kundgrupp

Du kan anpassa produktpriser via en generell prisreduktion för samtliga produkter, på produktnivå, eller kombinera båda tillsammans. Detta kan användas om du t.ex. vill ge annorlunda priser till en specifik återförsäljare. Här kan du se hur du anpassar priser för en kundgrupp.

Skapa rabatter, fraktsätt och betalsätt endast för inloggade kunder

Via Kundgrupper kan du ytterligare anpassa din butik för inloggade kunder genom att skapa rabatter, fraktsätt och betalsätt som endast syns och kan användas av kunder med inloggningskonto. Detta kan vara användbart om du t.ex. önskar erbjuda annorlunda rabatter än för icke inloggade kunder eller om du vill att en kundgrupp ska kunna betala med faktura eller hämta upp på lager.

Erbjud momsfria köp till företagskunder inom EU

Fält för momsnummer till företagskunder kommer att visas i kassan när denna funktion aktiveras. Om giltigt kommer köpet att bli momsfritt. Läs mer här.