Är du redo att vidga vyerna för din butik och börja sälja i andra länder? Vi har här samlat nyttig information som kan vara till hjälp om man önskar sälja till andra länder!

Betalsätt

Dessvärre så fungerar inte alla betalsätt för internationella betalningar. De betalsätt som däremot godkänner utlandsbetalningar är:

• Stripe
  • Paypal
  • Klarna Global

Alla dessa betalsätt kan du ansöka om via oss. För att ansöka och aktivera dessa så behöver du navigera till Kassa > Betalsätt i din kontrollpanel och sedan trycka på Aktivera för betalsättet du önskar använda och sedan följa instruktionerna du får. Här kan du exempelvis läsa mer om ansökningsprocessen för Klarna: https://help.quickbutik.com/jag-har-ansokt-om-klarna-vad-hander-nu/

Notera gärna att om du önskar erbjuda hela Klarna Checkout (faktura, delbetalning m.m.) till internationella kunder så krävs det att man har prisplan Standard eller Pro, då man behöver ha funktionen Egna Växelkurser aktiverad i sin butik. Kunderna kan självklart fortfarande betala via Klarna, men då enbart med kortbetalning och dessvärre inte via faktura.

Valutaomvandlare / Egna Växelkurser

I prisplan Standard och Pro så får du möjligheten att aktivera funktionen Valutaomvandlare som gör att dina kunder kan se dina produktpriser i en annan valuta. Du aktiverar detta genom att navigera till Inställningar i din kontrollpanel och aktivera knappen för Valutaomvandlare. Du kan sedan trycka på Öppna och välja vilka valutor du önskar visa i din butik samt ställa in dina egna växelkurser, det vill säga att du kan välja hur mycket 1 sek ska motsvara i de olika valutorna. Du behöver då aktivera knappen Aktivera egna växelkurser. Önskar du använda Klarna Global och erbjuda hela Klarna Checkout som betalsätt för internationella betalningar så krävs det att man använder egna växelkurser.

Flera Språk

Något som kan underlätta när du önskar att börja sälja till andra länder är att översätta din butik till de språk du önskar sälja till, alternativt att erbjuda din butik på Engelska. Detta gör att fler kan ta del av informationen på din sida och då förstå vad det är du säljer samt kunna läsa detaljer om dina produkter. Du kan läsa mer om hur du skapar flera språk till din butik här: https://help.quickbutik.com/hur-lagger-jag-till-flera-sprak-i-min-butik/

Notera gärna att detta är en funktion som ingår i prisplan Standard och Pro.

Egen domän för respektive språk

När du skapar nya språk till din butik så kommer dessa språk att lägga sig som en kopia av din butik, med det nya språket som du översatt. Om du exempelvis lägger till språket Engelska för din butik så kommer denna version lägga sig som www.butiksadress.se/en och en sida för Norska kommer exempelvis att lägga sig som www.butiksadress.se/no. Ibland kan det vara lite krångligt för kunderna att komma ihåg din butiksadress om det inte är en enkel butiksadress (som exempelvis minbutik.com och liknande) istället för en massa korta tillägg på butiksadressen. Om du önskar att få så att dina internationella kunder landar automatiskt på rätt språk när de anger en specifik webbadress, exempelvis att dina internationella kunder ska landa på den Engelska versionen av din butik när de skriver www.butiksnamn.com istället för www.butiksnamn.se/en så kan du köpa den domänen hos din domänleverantör och peka den till oss (Läs mer om att peka en domän här: https://help.quickbutik.com/hur-pekar-jag-min-doman-till-quickbutik/) för att sedan utföra följande steg:

1. Navigera till Inställningar i din kontrollpanel
  2. Lokalisera Egen Domän och tryck på Öppna
  3. Under Extra butiksadress anger du domänen du pekat
  4. I ‘Vidarebefordra till‘ så väljer du den navigering som står efter din .se i butiken för det rådande språket (exempelvis butiksnamn.se/en, då är det /en du skriver här)
  5. Klar!

Exempel på hur det ser ut:

Ange minbutik.no under Extra butiksadress och /no under Vidarebefordra till.
Ange minbutik.dk under Extra butiksadress och /dk under Vidarebefordra till.